Hoe een zoon naar zijn artistieke vader kijkt…

"Mijn vader kon op alle uren van de dag en nacht werken. Wanneer wij sliepen, was hij aan het creëren. Schilderend tot aan de dageraad, urenlang… tot de eerste zonnestralen hem bereikten.
Wandelden wij samen over straat, dan stond hij zomaar ineens stil. Door inspiratie getroffen stond hij daar minutenlang, starend naar een gebouw waar hij de vorm of kleur van een onderdeel bewonderde .
Als kind was het soms moeilijk te bevatten wat er dan in hem omging. Ik zag hem denken. Ik zag hem genieten. Ik zag hem in gedachten gepassioneerd zijn volgende kunstwerk uitwerken.
Mijn vader was een man van extremen, had een sterke eigen mening, was gedreven en passioneel. Hij hield hij erg van muziek, vooral jazz. Daarom zie je soms zomaar ergens op een schilderij een muzieknoot verschijnen.
Mijn vader was het tevens oneens met de politiek. Een (anti-) politiek statement schilderen schuwde hij dan ook niet.
De karakteristieken van zijn schilderkunst zijn als geen ander, met invloeden uit bijvoorbeeld de Aziatische kunst, de Spaanse cultuur en de Middellandse Zee. Het maakt van zijn schilderij een Serinya-schilderij.
Mijn vader zorgde goed voor ons, ook al leefde hij het leven van een kunstenaar. Ik heb enorme waardering voor zijn bevlogen manier van werken. Zijn leven stond in het teken van de kunst, waarmee hij nog steeds ieders leven verrijkt."

Pablo Serinyà

lees meer

Ons Team

Pablo SerinyaEigenaar & Kunst handelaar
Joyce WieldersPR & Kunstenares
Oleg DadochkinFotograaf & Kunst handelaar