De wens van mijn vader werd mijn doel, daarom startte ik in 2018 Serinyà Gallery in Nederland. Van oorsprong ben ik een veelzijdige techneut met een passie voor kunst.

Als trotse zoon van een bekende Spaanse kunstenaar is deze passie mij dan ook met de paplepel ingegoten. Ik groeide op met de geur van olieverf, grote canvasdoeken, musea en exposities. Al vanaf hele jonge leeftijd bewonderde ik zijn enorme passie voor kleuren en vormen. Ik ben daarom erg betrokken bij zijn schilderkunst.

Mijn vader Narcís Serinyà werd ziek en werd opgenomen in een verzorgingstehuis in Barcelona. Een grote hoeveelheid prachtige schilderijen en tekeningen gingen daarom naar een opslag. Om de laatste jaren van zijn leven zo aangenaam mogelijk te maken, besloot ik in Nederland de verkoop van zijn schilderijen op mij te nemen. Ik bouwde met een vriend een website, haalde met een grote vrachtwagen alle schilderijen naar Nederland en we konden voor hem aan de slag. Helaas heeft hij maar kort van mijn hulp genoten, op 26 juli 2020 heeft Narcís Serinyà ons verlaten. Zijn wens om al zijn schilderijen een mooie bestemming te geven zet ik voort.

Pablo Serinyà
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram